Att vara sin egen värsta fiende

bild

Du säger att livet varit hårt mot dig, att det bara handlar om att bita ihop och gå vidare. Det jag tror att du inte förstår är att det är skillnad på att slåss mot inre och yttre demoner. Det är en skillnad mellan att fly och vara fast i sin egen kropp, det är skillnad på att leva med ärr från en hemsk tid eller att ständigt bära mörkret inom sig. När du bär det inom dig är det en ständig kamp, varje dag, varje timma, varje minut. Du har något på insidan som vill förgöra dig, äta upp dig, något du inte kan springa eller gömma dig ifrån. Kommer hotet från utsidan, kan du fly eller fäkta, du kan ignorera eller acceptera, men du kan aldrig någonsin rymma ifrån dig själv. För mig och många andra som inte valt att fly genom ett missbruk handlar livet om att ständigt hålla kontroll. Inte släppa demonen lös, för då kan den ta över hela dig.

 

Jag vill inte förringa din smärta, men du tvingar mig att försvara min egen. Du ser inte det jag ser. och du känner inte det jag känner. Du kan bygga upp en stor borg runt dig själv eller ständigt bära sköld, men för mig finns inget skydd, för hotet sitter på insidan av mig själv.

Det är ingen som ifrågasätter att du mår dåligt när du har blivit misshandlad under din uppväxt eller fått stått ut med mobbning i åratal. Men när du är din egen värsta fiende så har man rätten att ifrågasätta? Det jag vill att du kommer ihåg nästa gång du går till attack mot andra med psykiska diagnoser är att de redan har en full kamp på insidan.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s