Vilken utmaning tar du idag?

IMG_0333

 

IMG_0335

 

IMG_0334

 

I veckan sprang jag till jobbet med en av mina arbetskamrater. Hon är snabbare än mig, det visste jag redan innan men hon sa att vi skulle ta det lugnt. Under löpturen kändes det inte alls lugnt (för min egen del), hon sprang och pratade medan jag kämpade för livet för att bara ta mig framåt. Det såg ut som hon flög fram där hon sprang och jag kände mig som en dreglande, flåsande bulldogg bakom henne. Det är lätt att känna sig sämre än någon annan när man ser det så tydligt framför sig. Jag försökte peppa mig själv. Ok jag kanske är långsam men jag klarar i alla fall milen, det är det ju inte alla som klarar.

Lite kaxigt sa jag till min man någon dag efter -Jaja, spring du, kom hem när du gjort milen. Det skulle jag aldrig sagt! Vem kliver in genom dörren efter mindre än en timme och har gjort milen?

Han gjorde sin första mil och har totalt kanske sprungit 5 ggr det senaste halvåret. En annan fick träna i ett år innan jag ens kunde ta mig fram den sträckan (och då inte ens på bra tid!). Visst man ska inte jämföra sig med andra men ibland är det svårt att låta bli. Efteråt ville jag bara kasta löpardojorna och sätta mig att käka kakor (för det är jag jävligt bra på). Men nej..

Ok, jag är ingen född löpare eller atlet. Jag kommer aldrig kunna slå deras tider, det kanske helt enkelt inte är min styrka. Men styrkan i mig är att jag utsätter mig för det igen och igen, trots att jag egentligen varken tycker om det eller är bra på det. Vem av oss utsätter sig för den största utmaningen? Jo jag.

Båda två säger att löpning är hur enkelt som helst och de är en njutning att springa. Det är helt klart skillnad på att springa när man känner att man har fjädrar i benen och flyger fram än att när man som jag känner att benen är som två trästockar och varje kilometer känns som en nära döden upplevelse.  Vissa är duktiga på att löpa, andra sämre de är bara att inse, och jag tror det gäller allt i livet. Bara för att du inte har de bästa förutsättningarna eller anlagen för något så betyder det inte att du inte ska utsätta dig för det. Den som trotsar allt motstånd och utsätter sig för något den inte är bra på, det är den som är den större av dem! (det är i alla fall vad jag intalar mig själv).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s