Du är inte ensam!

bild 1

Samhörighet är något vi alla eftersträvar, men när man känner att man inte har någon samhörighet känner man sig ofta ensam och utanför.  Man kan ha denna känsla trots att man egentligen varken är ensam eller utanför, då känslan baseras på din inre upplevelse.  Vid psykisk ohälsa är det vanligt att man bär med sig en känsla av ensamhet, då man själv ofta är medveten om att man inte är/känner som ”alla andra”.

-Förstår du mig eller låtsas du bara? Orden kommer från en 36 årig man som sitter mittemot mig och stirrar förvånat.

– Det känns som det är första gången i hela mitt liv som någon faktiskt förstår mig…..och jag har träffat en hel del läkare, soctanter och psykologer genom åren.

Jag ville berätta för honom att vi hade samma diagnos och att jag kände igen mig i varje ord han sa. Men i ställer nickar jag försiktigt -Jag förstår dig.

Det blev flera långa samtal där jag bekräftade honom att det var ok att vara sig själv, följa sin egen energi och inte lyssna på andra som säger till dig vad du kan eller inte kan göra. Efter varje samtal spred sig ett lugn över hans ansikte, det kändes verkligen som att plocka bort stenar från någons ryggsäck. -Tack säger han och skakar min hand innan han går för sista gången. -Du ska veta att du verkligen har hjälp mig.

Jag skulle egentligen velat tacka honom själv för att även jag vid varje möte blivit berikad och bekräftad. Att hitta någon som verkligen förstår och som lyssnar på en är stort, men att få förtroende att lyssna på någon annan människas problem, att få insyn i dennes liv, det är större!

Annonser

One thought on “Du är inte ensam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s